۲۰ اسفند ۱۳۹۵ ۱۶:۳۵
کد خبر: ۷۵۳۰۷
asadi-11

هر سال تعداد زیادی از دانشجویان رشته روزنامه‌نگاری از دانشگاه‌های دولتی همچون دانشگاه تهران، علامه، دانشکده خبر و دانشگاه‌های آزاد فارغ التحصیل می‌شوند. آنها برای این‌که بتوانند از روش‌ها و تکنیک‌هایی که در طول سال و در دانشگاه یاد گرفته‌اند، استفاده کنند باید برای کار به مطبوعات، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های نوین مراجعه کنند، اما متاسفانه زمانی که به سمت مطبوعات و خبرگزاری‌ها می‌روند با درهای بسته روبه‌رو می‌شوند و مورد استقبال قرار نمی‌گیرند. دلیل هم این است که جذب روزنامه‌نگاران در مطبوعات، بیشتر رابطه‌ای است تا ضابطه‌ای!


به گزارش عطنا، عباس اسدی، عضو هیئت علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی در یادداشتی در روزنامه جام جم به چالش‌های پیش روی دانش‌آموختگان رشته روزنامه‌نگاری پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم؛


از سوی دیگر وقتی رسانه‌ای هم به شکل اتفاقی از این فارغ التحصیلان استقبال می‌کند، بعد از مدتی عذر نیروی تازه نفس را می‌خواهد، زیرا متوجه می‌شود این نیرو در طول تحصیل خوب آموزش ندیده و تکنیک‌ها و روش‌ها را یاد نگرفته و نمی‌تواند موفق باشد.


بنابراین فارغ‌التحصیل دچار سرخوردگی می‌شود و سراغ شغل و حرفه‌ای دیگر می‌رود.


متاسفانه به‌رغم تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان رشته روزنامه نگاری، اما تعداد بسیار اندکی از آنها جذب کار می‌شوند. این در حالی است که اگر فارغ‌التحصیلان در دانشگاه خوب آموزش ببینند و به قول معروف بر تکنیک‌ها و روش‌ها سوار باشند و از سوی دیگر هم با اقبال رسانه‌ها برای جذبشان روبه‌رو شوند، حتما شاهد رشد کیفیت در روزنامه‌نگاری خواهیم بود، اما تا به امروز این اتفاق نیفتاده است و به همین دلیل شاهد کیفیت در کار روزنامه‌نگاری نیستیم.


طبیعی است که اگر ما از تکنیک‌ها و روش‌های جدید در کار روزنامه نگاری استفاده کنیم، می‌توانیم شاهد تحول در مطبوعات و خبرگزاری‌ها باشیم، ولی تمام این حرف‌ها در تئوری باقی مانده است، مگر آن‌که روزنامه‌نگار ذاتاً خودش به‌دنبال تحول در کارش باشد و با بهره‌گیری از توانایی هایش در حرفه‌اش به پیشرفت برسد. در این صورت چنین روزنامه‌نگارانی می‌توانند گزارش، گفت‌وگو، خبر و... را خیلی خوب بنویسند.


مبحث دیگر این است که گاهی دانشجویان بدون شناخت، رشته روزنامه‌نگاری را انتخاب می‌کنند، چون این رشته عنوان دهان پرکن دارد و با پرستیژ همراه است، ولی زمانی که دانشجو وارد دانشگاه می‌شود، متوجه خواهد شد این رشته سختی‌های زیادی دارد، به همین دلیل یا تغییر رشته می‌دهد یا این‌که بعد از فارغ التحصیلی سراغ شغل دیگری می‌رود.


متاسفانه برای فارغ‌التحصیلان رشته روزنامه‌نگاری نه بازار کار خوب موجود است و نه این‌که برای آنها به اندازه کافی ارزش قائل هستند. این در حالی است که در کشورهای دیگر به فارغ‌التحصیلان بهای زیادی می‌دهند و حتی مزایای مختلف هم به آنها تعلق می‌گیرد. به‌عنوان مثال در فرانسه، فارغ‌التحصیلان وارد روزنامه و خبرگزاری می‌شوند و در همان ماه اول هم حق الزحمه دریافت می‌کنند، اما در کشور ما این طور نیست و اگر نیرویی از دانشگاه به رسانه معرفی شود، این شرایط برایش حاکم نیست.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار