۲۴ آذر ۱۳۹۵ ۱۳:۱۸
کد خبر: ۶۰۰۸۴
محمودزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی معتقد است: تبدیل واحد پول ملی به «تومان» در کوتاه‌مدت و از نظر روانی در گردشگران خارجی اثر منفی دارد، اما در بلندمدت با روشن شدن واقعیت‌ها، تاثیرات منفی آن به مراتب کمتر و حتی مثبت خواهد شد.


به گزارش عطنا، سیدمجتبی محمودزاده درباره‌ی تاثیر تغییر واحد پول ملی بر گردشگری و رفع سردرگمی گردشگران خارجی نسبت به واحد پول ریال ایران، ترجیح داد در گفت‌گو با ایسنا، نخست به این نکته اشاره کند که تبدیل ریال به تومان تاثیر چندانی بر پول ملی نخواهد داشت و حذف یک صفر در کوتاه‌مدت تنها می‌تواند اثر روانی داشته باشد و در مردم احساس تقویت پول ملی را ایجاد کند که اگر با اقدامات اقتصادی همراه نباشد، همین اثر روانی به افزایش نرخ تورم منجر خواهد شد و به همین دلیل در بیشتر کشورها وقتی صفرها را حذف می‌کنند که نرخ تورم کنترل شده باشد.


او در ادامه‌ سخنانش یادآور شد: البته از این منظر که نرخ تورم در ایران درحال کنترل است، موقعیت برای تبدیل واحد پولی و حذف یک صفر مناسب بود، اما به لحاظ توسعه اقتصادی اگر از رکود خارج نشویم، این وضعیت پایدار نخواهند ماند.


محمودزاده اظهارکرد: در چنین شرایطی اثرگذاری منفی تغییر واحد پولی بر گردشگری «کوتاه‌مدت» خواهد بود، چرا که گردشگری از جنس صادرات و وابسته به نرخ ارز است و تغییر واحد پولی تاثیری بر مبادلات ارزی ندارد و به لحاظ اقتصادی تاثیری در میزان گردشگران ورودی نخواهد داشت.


او در ادامه با یادآوری اثر منفی موقتی تبدیل واحد پولی ایران به تومان بر گردشگران خارجی، در این‌باره توضیح داد: گردشگر خارجی قبلا یک دلار می‌داد و ۳۵۰۰۰ ریال می‌گرفت، همین برای سفر انگیزه ایجاد می‌کرد، چرا که در باور ذهنی، ارزش پول کشورش را چند برابر می‌دید، اما حالا با عدد کوچک‌تری روبه‌رو می‌شود که آن اثر روانی ارزان بودن سفر ایران را در «باور اولیه‌اش» کمتر می‌کند.


هرچند این استاد مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی نیز تاکید دارد که حذف یک صفر و رفع تناقض درباره‌ی واحد پول ملی ایران، گردشگران را از سردرگمی، خارج و محاسبات آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.


عضو گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی با اعتقاد بر این‌که تبدیل واحد پول ملی به تومان به لحاظ مبادلات اقتصادی تاثیر خاصی ندارد، تاکید کرد: آنچه گردشگری را تحت تاثیر قرار می‌دهد، واحد پول ملی ما نیست، بلکه تسهیل نرخ ارز است که روی ورود گردشگران خارجی اثر می‌گذارد.


محمودزاده همچنین یادآور شد: نرخ مبادله ارز تنها عامل اثرگذار در جذب گردشگر نیست، چرا که مسائل سیاسی ـ امنیتی و تبلیغات جهانی به نسبت اثرگذاری بیشتری دارد، همانطور که در سال ۹۱ شاهد این اتفاق بودیم، وقتی نرخ ارز افزایش یافت و به مرز ۴۰۰۰ تومان رسید، ورود گردشگران خارجی افزایش چشمگیری نداشت، چون دلایل دیگری در این فرآیند دخیل است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار