۰۷ مهر ۱۳۹۷ ۰۹:۴۰
کد خبر: ۲۵۶۱۱۲
yosefi (2)

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: متأسفانه انگیزه تولید در کشور وجود ندارد و در دهه‌های اخیر نیز تولید از فعالیت اصلی اقتصاد خارج شده است و بنگاه‌های موجود هم با مشکلات فراوانی دارند.


به گزارش عطنا به نقل از ایلنا، محمدقلی یوسفی،  استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی، در مورد شرایط تولید کشور گفت: متأسفانه شرایط اقتصادی کشور ثبات لازم را ندارد و در یک وضعیت بحرانی قرار داریم، شرایط سیاسی نیز وضعیت مشابه را دارد و در تعاملات بین‌المللی هنوز به نتایج رضایت‌بخشی نرسیده‌ایم، برآیند این شرایط باعث شده تا سرمایه‌گذاری در تولید کشور معقول به نظر نرسد.


وی ادامه داد: زمانی که بی‌ثباتی بر فضای کشور حاکم شود تسهیلات پرداخت‌شده به‌جای سرمایه‌گذاری در تولید صرفاً برای حقوق و دستمزد کارکنان صرف می‌شود. چون برای ایجاد و تأسیس یک شرکت نیازمند واردات تجهیزات، ماشین‌آلات و قطعات هستیم که در این شرایط این امکان وجود ندارد.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: متأسفانه انگیزه تولید در کشور وجود ندارد و در دهه‌های اخیر نیز تولید از فعالیت اصلی اقتصاد خارج شده است و بنگاه‌های موجود هم با مشکلات فراوانی مانند کمبود قطعات، هزینه تولید بالا، هزینه تأمین سرمایه بالا مواجه هستند و تسهیلات تخصیصی سیستم بانکی برای گذران امور و تأمین مخارج روزمره است.


وی در مورد راهکارهای ایجاد ثبات جهت بسط تولید گفت:‌ برای ثبات در تولید باید قانون حاکم باشد، امنیت سرمایه‌گذاری تأمین شود و قیمت‌ها علائم لازم را ارسال کنند. متأسفانه در اقتصاد ما افرادی خارج از حیطه وظایف خود بدون توجه به پیامدهای حرف‌هایشان، اقدام به اظهارنظر در مورد سیاست‌های دولتمردان می‌کنند، بدون آنکه در قبال سخنان خود مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشند و این باعث کاهش ثبات و نابودی انگیزه تولیدی می‌شود.


این کارشناس صنعت در مورد برندگان و بازندگان تضعیف تولید گفت: تضعیف تولید و تقویت رانت قطعاً به نفع صاحبان قدرت و به ضرر مردم عادی است. کسانی که نقش تأثیرگذاری در نظام تصمیم‌گیری دارند، صاحبان نهادهای پولی-بانکی و دارندگان قدرت سیاسی نیز در صف برندگان این شرایط هستند، درحالی‌که  اکثریت مردم از این شرایط متضرر و یا به عبارتی آب می‌شوند.


یوسفی اظهار داشت: البته اراده‌ای برای توسعه کشور مشاهده نمی‌شود و صاحبان قدرت تنها به دنبال حفظ قدرت خود هستند. مسئولان ما پیش‌ازاین باید به فکر گسترش تولید می‌بودند که متأسفانه این کار صورت نگرفت و الان هم اوضاع مناسب نیست و هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار