۱۹ دی ۱۴۰۰ ۰۷:۵۵
کد خبر: ۳۰۳۳۶۹

 عطنا - با وجود نابرابری های اجتماعی و نبود پاسخ سیاستی مناسب برای پیشگیری و کنترل اوضاع نیاز به نهاد و گفتمان های علمی در این باره بیش از پیش احساس می شود. از این رو دانشگاه علامه طباطبائی اقدام به برگذاری دومین همایش ملی سیاست گذاری در ایران در بهار ۱۴۰۱ خواهد نمود.
 
دکتر علی اکبر تاج مزینانی دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با عطنا بیان کرد: «این همایش حول سیاست گذاری اجتماعی در ایران است و محور های مختلفی را در ارتباط با سیاست گذاری اجتماعی پوشش می دهد؛ مسائلی که در ارتباط با حوزه های اصلی سیاست گذاری اجتماعی و مهم‌ترین دغدغه های امروز ما است؛ محور ویژه آن بحث فقر و نابرابری اجتماعی است که شاهد گسترش آن در سال های گذشته در کشور هستیم و روند آن نه تنها به سمت بهبود نبوده بلکه گسترده تر هم شده است، همچنین با توجه به مسئله کرونا محور دوم، سیاست گذاری اجتماعی و کرونا است، اما محور های متعدد دیگری هم در همایش وجود دارد که در وب سایت آن ذکر شده است.»
 
دبیر علمی دومین همایش ملی سیاست گذاری اجتماعی در ایران گفت: «محورهای دیگر به تفکیک مربوط به حوزه های اصلی سیاست گذاری اجتماعی و چالش های مربوط به مسئله اشتغال است. مسکن، نظام سلامت، بهداشت و درمان، مراقبت اجتماعی، بیمه ها و چالش هایی که مربوط به حوزه خانواده و اقشار مختلفی است که از جمله گروه های هدف سیاست گذاری اجتماعی هستند؛ اعم از کودکان، جوانان، سالمندان و معلولان، موضوعات جنسی و سیاست گذاری اجتماعی مرتبط.»
 
تاج مزینانی افزود: «همایش تنها ابزار و راه برای اینکه به  حل مسائل و چالش های کشور برسیم نیست و فقط یکی از ابزارهایی است که آکادمی در اختیار دارد که ارتباطش را با کسانی که مصرف کننده این راه حل های سیاستی هستند، برقرار کند. این همایش ها ویترین کارهای علمی و پژوهشی هستند. در فاصله سال 1395 که اولین همایش برگذار شد تا به حال، کارهای علمی که در این حوزه ها انجام شده، ارائه می شود و در معرض نقد صاحب نظران قرار می گیرد و از طریق رسانه ها و روش های مختلف به دست جامعه و دستگاه های اجرایی و فعالان اجتماعی که به دنبال حل این مسائل هستند و می توانند از آن استفاده کنند می‌رسد. در این راه از طریق انتشار یافته های مطالعاتی و تحقیقاتی در عرصه عمومی و به بحث گذاشتن آن ها این زمینه فراهم می شود.»
 
او در ادامه گفت: «محور کمک کننده دیگر میتواند این باشد که طراحی همایش به نحوی باشد که صرفا اعضای آکادمی در آن نباشند. ما نیز تصمیم داریم که هم افرادی از بخش های مدنی داشته باشیم و هم از فعالان سازمان های مردم نهاد و کسانی که مرتبط با این حوزه هستند، دعوت کنیم. بخش دولتی و دستگاه های اجرایی در پنل ها و در مجموعه نشست ها  حضور داشته باشند که  چالش ها را بشنوند و استفاده کنند. محور بعدی این است که جمع بندی از همایش، نشست ها و پنل های مختلف بشود و در قالب توصیه های سیاستی  به کسانی ارائه بشود که به خصوص در بخش اجرایی کشور  مصرف کننده این توصیه ها هستند و بتوانند گام هایی برای حل آن ها بردارند.»
 
دبیر علمی این همایش افزود: «همایش یکی از ابزار هایی است که آکادمی می تواند از طریق آن ارتباطش را با جامعه برقرار کند و ایده های خود را به گوش مردم برساند اما بحث پذیرش و اجرایی شدن آن مسئله دیگری است که بخشی از آن به دستگاه های اجرایی بر میگردد و ما به عنوان دانشگاه تلاش خود را در این زمینه انجام می دهیم. حل شدن این مسائل فراتر از بحث همایش است و ساز و کار های بیشتر از این را می طلبد.»
 
وی در رابطه با نهاد هایی که به پیشبرد اهداف همایش کمک میکنند افزود: «برخی از دستگاه ها که به حوزه سیاست گذاری اجتماعی مرتبط تر هستند، مانند بخش اجرایی وزارت کشور و وزارت رفاه اجتماعی، موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی، بهزیستی و جهاد دانشگاهی در همایش همراه ما بوده و همکاری می کنند.»
 
حضور  در همایش سیاست گذاری اجتماعی برای همگان آزاد است

دکتر تاج مزینانی در پایان با بیان آزاد بودن حضور در همایش برای همگان گفت: «طیف متنوعی از اساتید، دانشجویان، مدیران اجرایی، کارشناسان دستگاه ها، فعالان اجتماعی، اصحاب رسانه و تمام کسانی که دغدغه مسائل اجتماعی را دارند، می توانند در این همایش حضور پیدا کنند. از کسانی که کارهایی مرتبط با این حوزه دارند، دعوت می کنیم تا در این همایش شرکت کرده و آثار ارزشمندشان را ارائه دهند که باعث فعال تر و پویاتر شدن این حوزه می شود.»
 
وی در آخر گفت: «امیدواریم با کار رسانه ای که می شود، برد و همکاری بیشتری را داشته باشیم و رشته سیاست گذاری اجتماعی که فضای آکادمیک نو پایی در کشور است و با همکاری جهاد دانشگاهی در دانشگاه علامه طباطبایی ایجاد شده هر چه بیشتر شکوفا شود.»

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار