۲۹ آبان ۱۳۹۹ ۰۸:۵۷
کد خبر: ۲۹۷۹۷۷
دانشجویان ورودی جدید دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی
 

به گزارش عطنا، آیین دانشجویان ورودی جدید دانشکده روانشناسی و علوم‌تربیتی دانشگاه علامه‌ طباطبایی روز سه شنبه 27 آبان‌ ماه و نشست نوورودی‌های دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی روز چهارشنبه 28 آبان‌ماه به صورت برخط برگزار شد. در ابتدای هر دو نشست پیام تصویری دکتر حسین سلیمی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی پخش شد. در ادامه، سخنان دکتر حسین سلیمی، ریاست دانشگاه علامه طباطبایی را می‌خوانیم؛

شرط موفقیت این است که دچار جریان‌های بی‌پشتوانه نشوید


  دکتر سلیمی بیان کرد: حضور دانشجویان عزیز و ورودی‌های گرامی دانشگاه علامه طباطبایی خیر مقدم عرض می کنم، در شرایطی که ممکن است مشکلات مربوط به بیماری و محدودیت‌های متفاوت، گاهی مواقع فشارهایی را به ما بیاورد، خبرهای خوشی مانند ورود جوانان فرهیخته‌ای مانند شما به دانشگاه علامه طباطبایی، می‌تواند یک نوش‌دارو باشد بر تمام مشکلات اجتماعی که ما در محیط جامعۀ دانشگاه احساس می‌کنیم.

ورود شما به عنوان بخشی از سرمایه‌های فکری، انسانی و علمی کشور به دانشگاه ‌علامه، مایۀ مباهات دانشگاه ماست و ما امیدواریم که با این ورود بتوانید، هم در فضای علمی کشور بیشتر بدرخشید و هم شرایطی را برای ارتقاء دانشگاه خودتان و در پی آن ارتقاء جامعۀ ایرانی فراهم کنید.

دانشگاه علامه مرکز اصلی نظریه پردازی است


دوستان گرامی، دانشگاهی را که شما وارد آن شدید، برجسته‌ترین دانشگاه کشور در حوزۀ علوم انسانی و علوم اجتماعی است؛ دانشگاه شما مرکز اصلی نظریه پردازی در حوزه های علوم انسانی و علوم اجتماعی است؛ دانشگاه شما دانشگاهی است که مهم‌ترین مراکز رشد و کارآفرینی در حوزۀ علوم انسانی و اجتماعی در درون آن مستقر است.

حدود ۶۰۰ نفر از فرهیخته‌ترین و تواناترین استادان دانشگاه‌های کشور در این دانشگاه در خدمت شما هستند و بیش از ۱۵۰۰ استاد نیمه‌وقت و حق‌التدریس در کنار آنها، کار آموزش شما را برعهده دارند.

 

تنها کتابخانه دیجیتال کشور در دانشگاه علامه قرار دارد


 دانشگاه شما، دانشگاهی است که تنها و بزرگترین کتابخانۀ دیجیتال کشور را در اختیار دارد و مراکز پژوهشی متعدد آن، انجمن‌های علمی متعدد آن و کانون‌های فرهنگی متعدد آن آماده هستند تا مشارکت شما را در امر پژوهش، فعالیت فرهنگی و فعالیت علمی جذب کنند.

امروز، هم یک روز فرخنده برای ما و هم یک نقطۀ عطف در زندگی شما است، نقطه عطفی که اگر بتوانید درست از آن استفاده کنید، انشالله وارد یک مرحله پویا و تعیین کننده در زندگی خودتان خواهید شد و برای ما به دلیل اینکه می‌توانیم از استعدادهای شما برای بالا بردن سطح علمی و سطح تاثیرگذاری در کشور استفاده کنیم.

زمینۀ حضور در بازار کار را برای خودتان فراهم کنید


 امروز، دانشگاه شما تنها دانشگاهی است که در کنار آموزش‌های رسمی، دوره‌های آموزش حرفه‌ای و دوره هایی که به شما کمک می‌کند زودتر وارد بازار کار شوید را به شما ارائه می‌کند و امیدواریم با حضور فعال در این دوره‌ها زمینۀ حضور در بازار کار را هم برای خودتان فراهم کنید.

در علم‌آموزی ثابت‌قدم باشید


شرط همۀ این موفقیت‌ها این است که دچار جریان‌های بی‌پشتوانه و فراز و نشیب‌های موقتی و فضاهای التهابی نشوید و در علم‌آموزی و دانش‌ورزی و دانشجویی ثابت‌قدم باشید و دست در دست استادان خودتان، انشالله کمک کنید که دانشگاه علامه طباطبایی به قله‌های بالاتری از قله‌ای که امروز در آن قرار دارد، دست پیدا کند.

برای همه شما آرزوی موفقیت می‌کنم و آرزو می‌کنم که دوران این بیماری به زودی پایان پیدا کند و بتوانیم در حضور شما، از نشاط، شادابی، سرزندگی و تفکر شما بیشتر بهره‌مند شویم. و السلام علیکم و رحمة الله.

 

سخنان رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی


پس از سخنان دکتر حسین سلیمی، دکتر احمد برجعلی، رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی سخنان خود را مطرح کرد: «با عرض سلام و ادب خدمت دانشجویان عزیز، فرهیختگان، امیدهای آینده و سرمایه‌های انسانی واقعی و افراد وارسته‌ای که دانشگاه ما را انتخاب کردند. شما دانشگاهی را انتخاب کردید که در تیتر آن نام مبارک فیلسوف بزرگ قرن علامه طباطبایی است و این دانشگاه مفتخر است که با نام و یاد علامه طباطبایی زندگی می‌کند و افکار و اندیشه‌های آن بزرگوار را در ابعاد پژوهشی و  آموزشی پیگیری می‌کند.

خوشا به سعادت شما که در دانشگاهی قبول شدید که آرزوی بسیاری از جوانان این کشور است که از سراسر کشور به این دانشگاه بیایند و در آن تربیت شوند.

امروز بسیاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور محصول تربیت دانشگاه علامه طباطبایی هستند و در ردای استاد، مدیران کشور و اداره کنندگان کشور مشغول به کار، بحث و اداره کشورمان هستند. این دانشگاه، دانشگاهی است که در مرزهای دانش در جامعه حرکت می‌کند.

همانطور که در پیام روشن‌بینانه ریاست دانشگاه مطرح شد دانشگاه افق‌های بلندی را دنبال می‌کند و کرسی‌های نظریه‌پردازی در آن فعال است. دانشگاه علامه طباطبایی در تولید علم سابقه دارد و حرکت آن حرکت تولیدی است. دانشجویان این دانشگاه دانشجویانی دست به کتاب، اهل تفکر و اهل تحلیل هستند و فضای حاکم، فضای فرهنگی و علمی است.

خوشبختانه در همین دو هفتۀ اخیر وقتی من به کلاس‌ها نگاه می‌کردم متوجه شدم که اکثر دانشجوهای پذیرفته شده از دانشگاه‌های مختلف کشور هستند و این نشان می‌دهد که دانشگاه علامه یک دانشگاه ملی است و افراد بسیاری علاقه‌مند هستند که در این دانشگاه تحصیل کنند.

دانشکده روانشناسی، دانشکده‌ای است با 68 نفر عضو هیئت ملی، 11 گروه تخصصی، 4 گرایش کارشناسی و بیش از  30رشته ارشد و 12 رشته دکتری که مشغول تربیت دانشجویان هستند. این دانشکده حدود 10 نشریه علمی-پژوهشی دارد که معاونت پژوهشی دانشکده در ادامه به شما کلیات این نشریات را معرفی خواهند کرد.

بسیار مفتخرم و خدا را شاکرم که بتوانیم خدمتگزاران صادقی برای شما باشیم و در کنار شما باشیم. با شما بودن و برای شما کار کردن هم ارزش مادی و معنوی و هم ارزش اخروی دارد چرا که نسل آینده و چشم انتظار جامعه شما هستید و این شما هستید که جامعه را رو به جلو خواهید برد و ایران عزیز را سرفراز خواهید کرد.

قبولی شما در دانشگاه را اول به خودتان و سپس به خانواده‌هایتان تبریک می‌گویم. شما به دانشکده‌ای وارد می‌شوید که با فضای آرامبخش، بیشتر به این فکر است که نیروی انسانی تربیت شود و این نیروی انسانی بتواند رشد کند و بتواند در سیستم تعلیم و تربیت، آموزش و پروش، بهداشت روانی کشور و علم اطلاعات و دانش‌شناسی کشور و رشته‌های مرتبط نیرو تربیت کند.

دانشجویان دکتری ظرفیت افزوده دارند و این دانشکده زیر ساخت‌های بسیار خوبی دارد. بیش از 30 هزار نشریه و کتاب‌های خارجی در دانشکده موجود است. این دانشکده دارای آزمایشگاه‌های مجهزی است که بعدا با آنها آشنا خواهید شد.

اساتید در این دانشکده به صورت تمام وقت حضور دارند و از مقطع کارشناسی تا دکتری مشغول به تدریس هستند. در حال حاضر در ایام کرونا در صورتی که حضور استادان در دانشکده باید کمتر باشد، به نحوه‌ای برنامه‌ریزی شده است که استادان و کارشناسان ما همیشه پاسخگو باشند و در کل دانشکده روانشناسی یک دانشکدۀ پاسخگو است چرا که خودش را خدمتگزار دانشجویان تعریف کرده است.

باید رابطه عاطفی و فکری با استادان و دانشکده داشته باشید زیرا هر چقدر به استادان از لحاظ عاطفی نزدیک‌تر باشید، ظرفیت وجودی و ظرفیت علمی شما رشد خواهد کرد. انسان با استاد به همه جا می‌رسد و بدون استاد انسان هیچ چیز نیست و به جایی نمی‌رسد و انسان باید خضری داشته باشد تا راه علمی و راه زندگی را بپیماید.

همانطور که در بیانات دکتر سلیمی گفته شد ما باید به هدف فکر کنیم و از حاشیه‌ها بپرهیزیم. وقت کشور ما به گونه است که  فرصت پرداختن به حواشی را نداریم، بنابراین نباید اسیر حواشی شویم بلکه باید اسیر متن شویم و متن ما این است که در سال‌های آینده از خودمان بپرسیم که از کجا شروع کردیم و امروز چه داریم و در نهایت دستاورد ما چیست.

روانشناس بزرگ استنبرگ در کتاب «هوش در زندگی روزمره» این سوال را مطرح می‌کند که چرا بعضی از دانشجویان باهوش موفق نمی‌شوند؟ و در فصل آخر این کتاب 20 نکته را مطرح می‌کند.

یکی از دلایل استنبرگ این است که وقتی یک فرد باهوش انگیزۀ لازم را نداشته باشد یا افت انگیزشی پیدا کند و ناکافی باشد، شکست می‌خورد. یعنی انسان هوش دارد اما وقتی که انگیزه نداشته باشد آن ظرفیت راه نمی‌افتد و دائما باید خلق خود را در یک نقطۀ بهینه نگه دارد.

نگذارید که یأس و ناامیدی بر شما غلبه پیدا کند. کشور از آن کسانی خواهد بود که به دنبال کیفیتند و کار می‌کنند. اخیرا شما دیدید در رابطه با استاد اژه‌ای، استاد فرهیخته ما که به رحمت خدا پیوستند مقام معظم رهبری نکته‌ای را بیان کردند و گفتند که دکتر اژه‌‍‌ای مجاهد خاموش بود. مجاهد خاموش یعنی کسی که در پشت صحنه به تربیت نسل می‌پردازد.

دکتر اژه‌ای در تیزهوشان، دانشگاه تربیت مدرس و در دانشکده ما که در ابتدا مسئولیت آن را بر عهده داشتند به دنبال این بودند که فراتر از احساسات و جناحات به تربیت نسل بپردازند. امروزه دانشجویان ایشان در بسیاری از دانشگاه‌ها اداره کننده دانشگاه هستند.

پس باید انگیزه وجود داشته باشد یعنی افق را ببینید و برای خودتان چشم‌انداز داشته باشید. این چشم‌انداز است که به شما حرکت می‌دهد و به حرکت رو به جلو شما سرعت می‌بخشد.

نکته دیگری که استنبرگ مطرح می‌کند این است که چرا بعضی از افراد باهوش شکست می‌خورند؟ یکی از دلایل شکست این افراد این است که بعضی از انسان‌ها رفتارهای تکانشی دارند یعنی احساسی عمل می‌کنند.

خیلی از انسان‌های باهوش را دیده‌ایم که وقتی احساسی و تکانشی عمل می‌کنند این رفتار، آنها را از ارتفاع به پایین می‌اندازد. در صورتی که اگر با طمأنینه عمل کنند و تفکر را بر رفتار خودشان غالب کنند یعنی اول فکر کنند و بعد عمل کنند دچار شکست نمی‌شوند.

استنبرگ در ادامه نکته دیگری را که باعث شکاف افراد باهوش می‌شود، مطرح می‌کند. عدم پشتکار کافی علت دیگری است که باعث شکست افراد باهوش می‌شود یعنی شخص هوش دارد اما پشتکار ندارد و نمی‌تواند از ظرفیت‌های شناختی خود استفاده کند.

امروزه در مبحث خلاقیت بسیاری از روانشناسان معتقدند که فرد خلاق کسی است که پشتکار بیشتری داشته باشد. رمز موفقیت پشتکار داشتن است. دانشجویی که پشتکار دارد می‌تواند از ظرفیت هوشی خود به خوبی استفاده کند.

نکته دیگری که استنبرگ در پاسخ به این سوال مطرح می‌کند این است که در بسیاری مواقع افراد باهوش مسیر اشتباهی را انتخاب می‌کنند. انسان ممکن است که هوش و ظرفیت شناختی بالایی داشته باشد ولی مسیر را درست انتخاب نکند. مسیر باید مسیری هدفمند و در جهت اعتلای کشور و مردم باشد. جمله ما می‌توانیم ظرفیتی به انسان می‌دهد که انسان می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند».

سخنان معاون پژوهشی دانشکده روانشناسی


دکتر محمد عسگری، معاون پژوهشی دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در سخنانی عنوان کرد: «حضور دانشجویان ورودی جدید را به دانشگاه علامه طباطبایی تبریک می‌گویم و خوشا به سعادتتان که بخشی از عمرتان را مجددا صرف علم‌آموزی می‌کنید. این سعادت نصیب هر فردی نمی‌شود و حتما کارهای نیکی در زندگی انجام داده‌اید که چنین سعادتی نصیبتان شده‌است.

امیدواریم که میزبان‌های خوبی برای شما در طول دوره تحصیلتان باشیم و بتوانیم آنچه را که رضایت شما است جلب کنیم که رضای شما رضای خداوند را هم به دنبال خواهد داشت.

خدمت دانشجویان ارشد و دکتری عرض می‌کنم که سعی کنید موضوعاتی را که می‌خواهید برای پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های دکتری انتخاب کنید بر مسائل خاصی که جامعه ما به لحاظ روانشناختی، خانوادگی، نگرشی و فرهنگی با آن دست به گریبان است متمرکز باشد.

مطمئن باشید که اگر چنین موضوعاتی را انتخاب کنید و یک قدم کوچک در حل مشکلات جامعه بردارید هم از نگاه مردم فرهنگ دوست ایرانی و هم از نگاه خداوند قادر متعال پنهان نخواهد ماند و برای شما سرمایۀ بزرگی خواهد بود.

موضوع دیگری که لازم است دانشجویان دوره دکتری در ابتدای ورود مد نظر قرار دهند این است که انتخاب موضوعتان را به ترم‌های آخر محول نکنید.  براساس آئین‌نامه جدید دوره دکتری شما در پایان نیم‌سال اول باید کلیت موضوع پژوهشی و کلیت موضوع تخصصی و تیم راهبریتان را معرفی کنید و در پایان ترم دوم باید موضوعتان مشخص شود و در پایان ترم سوم باید کاربرگ شمارۀ چهار که در واقع همان پروپزال است تکمیل شود و برای مراحل تصویب به گروه و تحصیلات تکمیلی دانشکده داده شود.

آن چیزی که حائز اهمیت است این است که شما باید از رسالۀ دوره دکتری دو سمینار تهیه کنید. سمینار شماره یک باید حداکثر تا نیم‌سال ششم عرضه شود در غیر این صورت نمرۀ تشویقی که نیم نمره است به شما تعلق نمی‌گیرد.

بنابراین از ابتدا برنامه‌ریزی کنید که بتوانید برای ترم شش فصل اول و دوم پایان‌نامه را تدوین کنید که بر ‌اساس محتوای فصل اول و دوم لازم است که سمینار را ارائه کنید و تا حداکثر پایان نیم‌سال هفتم  باید سمینار دوم را ارائه کنید. سمینار دوم بر مبنای فصل سوم و چهارم پایان‌نامه است و سمینارها اگر به موقع برگزار شوند یک نمرۀ تشویقی به شما تعلق می‌گیرد.

کتابخانۀ دانشکده یکی ازغنی‌ترین کتابخانه‌های کشور در حوزه روانشناسی و علوم‌تربیتی است و دارای هزاران جلد کتاب در حوزۀ کتاب‌های تخصصی است و شما می‌توانید از منابعی که در اینجا قرار دارد بهره ببرید. استفاده از این منابع هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین و غیر‌حضوری امکان پذیر است. برای شما آرزوی سلامت و سعادت دارم و امیدوارم که دوره جدید علم‌آموزی را با سلامت و سعادت شروع کنید و به پایان برسانید».

پیام معاونت آموزشی


دکتر محمدرضا نیلی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشکده نیز در مطالب خود گفت: «خدمت دانشجویان نوورودی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی عرض ادب و احترام دارم و آرزو می‌کنم که دوره‌ای را که در دانشکدۀ ما سپری می‌کنید، جزو بهترین لحظات زندگیتان باشد.

شرایط خاصی برای آموزش وجود دارد و در این شرایط آموزش به صورت مجازی برگزار می‌شود. ما در تلاش بودیم که مقداری از ترم را به صورت حضوری برگزار کنیم اما شرایط به گونه‌ای شد که تصمیم گرفتیم این ترم هم مانند ترم گذشته به صورت مجازی باشد.

آموزش مجازی یک حسن بسیار خوبی دارد و آن این است که آموزش را تعطیل نمی‌کند ولی در عین حال محدودیت‌هایی را نیز به دنبال دارد. این محدودیت‌ها زمانی برطرف می‌شود که دانشجویان مهارت خود یادگیری را در خود تقویت کنند.

با وجود محدودیت‌ها شما باید به صورت خودتلاش و خودکار و به عنوان یک محقق مواردی را که استادان در فرصت کم تدریس می‌کنند را خودتان تکمیل کنید. همانطور که دکتر برجعلی گفتند استادان در خدمت شما هستند. درست است که این ارتباط حضوری نیست اما طبق زمانبندی‌هایی که انجام شده است شما می‌توانید با استادان در ارتباط باشید.

از هفتۀ آینده گروه‌ها به طور مجزا یک جلسه با دانشجویان جدیدالورود خواهند داشت. راه ارتباطی ما با شما از طریق کانال تلگرام دانشکده به آدرس@ped.atu  است. مسئول آموزش دانشکده خانم باباجانی هستند که از راه‌های مختلف می‌توانید با ایشان در ارتباط باشید و شمارۀ ایشان روی سایت دانشکده قرار دارد».

توصیه مهم به دانشجویان


دکتر احسان طوفانی‌نژاد، فارغ‌التحصیل دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی تاکید کرد: «با عرض سلام خدمت تمامی هم‌دانشگاهی‌های عزیز، من به عنوان یکی از دانشجویانی که فارغ‌التحصیل شده است، در خدمت شما هستم.

من اگر به دوران دانشگاه برگردم از بعد علمی، شبکه‌سازی خواهم کرد. شبکه‌سازی یعنی من بتوانم در حیطه‌هایی که علاقه‌مند به فعالیت‌های علمی هستم  افرادی را که در آن زمینه فعالیت می‌کنند، پیدا کنم و بتوانم با آنها ارتباط برقرار کنم و شاید این باعث رشد من شود.

بهترین اتفاق شرکت در رویدادها و همایش‌هایی است که دانشگاه برگزار می‌کند و دانشکده روانشناسی در این زمینه خیلی فعال است و من می‌توانم از این طریق هم مهارت‌ها و هم ارتباطات آکادمیک خودم را بالا ببرم. درانجمن‌های علمی می‌توانیم ارتباطات خوبی را پیدا کنیم.

نکتۀ دیگر این است که فرصت تعطیلی دانشگاه فرصت خوبی برای همه ما دانشجوها است برای این که بتوانیم خودمان را به یک یادگیرنده دیجیتال تبدیل کنیم و بتوانیم مهارت‌های فناورانه خودمان را تقویت کنیم.

دیدگاه من در رابطه با دانشگاه است که دانشگاه بستری را برای رشد ما همانند باغبانی که برای رشد گیاهش تمام بسترها را فراهم می‌کند، ایجاد کرده است. در واقع من بیشترین مطالب و تجربه‌ها را در فضاهای بین کلاس و در ارتباط با استادان در خارج از کلاس درس یادگرفتم. ویژگی بارز استادان دانشکده روانشناسی این است که آنها معلمند چرا که رشته‌های این دانشکده رشته‌های روانشناسی و علوم‌تربیتی است. امیدوارم که همه شما در همه مقاطع از زمانی که در دانشگاه هستید استفاده کامل را ببرید».

 

نشست نوورودی‌های دانشکده الهیات و معارف اسلامی


معاونت آموزشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: حضور در کلاس‌های مجازی الزامی است و استادان شما می‌توانند هنگامی که در کلاس مجازی حضور پیدا می‌کنید، حضور و غیاب مربوطه را انجام دهند. اگر دانشجویی بیش از سه غیبت موجه داشته باشد حذف وسپس از دادن امتحان محروم می‌شود.

تنها در رشته علوم قرآنی و حدیث دانشجوی کارشناسی داریم


پس از پخش پیام دکتر سلیمی، دکتر اشکان نعیمی، معاونت آموزشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی به بیان سخنان خود پرداخت:«با عرض سلام خدمت دانشجویان گرامی، ورود شما را به دانشگاه علامه طباطبایی خیر مقدم می‌گویم. امیدوارم ورود شما به این دانشگاه علوم انسانی همراه با خیر و برکت برای خودتان و جامعه باشد.

متأسفیم که شروع سال تحصیلی با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا به گونه‌ای بود که امکان خدمتگزاری حضوری را نداشتیم. دوست داشتیم که به صورت حضوری و در دانشکده خدمات آموزشی و پژوهشی را به شما ارائه کنیم.

آئین نوورودی‌ها به صورت مجازی برگزار شد تا حداقل آشنایی مختصری برای ورودی‌های جدید با دانشگاه علامه طباطبایی و دانشکده الهیات و معارف اسلامی حاصل شود و تا حدودی ما بتوانیم این آشنایی را زمینه‌ای برای همکاری‌های بهتر و موثر‌تری که میان دانشگاه و دانشجویان وجود خواهد داشت، قرار دهیم.

برای بیان برخی از نکات آموزشی و پژوهشی خدمت شما هستم و قصد دارم تا حدودی شما را با برخی از مقررات و آئین‌نامه‌هایی که در دانشگاه وجود دارد آشنا کنم و در ادامه ساختار دانشکده را از جهت گروه‌هایی که در آن قرار دارد به شما معرفی خواهم کرد.

دانشکدۀ ما از چهار گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها عبارتند از گروه معارف اسلامی، گروه علوم قرآن و حدیث، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی و گروه فلسفه و کلام اسلامی که این گروه‌ها در مقاطع مختلف دانشجو می‌پذیرند و شما کسانی هستید که در قالب دانشجویان ورودی جدید در این گروه‌ها وارد شدید. برای شما آرزوی موفقیت داریم.

در ادامه برخی از مقررات آموزشی و پژوهشی را با توجه به مقطع تحصیلی شما عزیزان عرض می‌کنم.

همانطور که می‌دانید در سه مقطع دانشجو داریم. در ابتدا مقطع کارشناسی است که ما در مقطع کارشناسی فقط دانشجویان علوم قرآن و حدیث را داریم. البته برای کارشناسی در سایر رشته‌ها اقداماتی صورت گرفته است ولی آنچه که الآن تحقق پیدا کرده این است که تنها در رشتۀ علوم قرآن و حدیث دانشجو کارشناسی در دانشکده الهیات وجود دارد.

خدمت دوستان ورودی جدید در مقطع کارشناسی که از دبیرستان وارد دانشگاه شده‌اند، خیر‌مقدم عرض می‌کنم. طبیعتا برای این دوستان بیش از سایر ورودی‌های جدید ورود به دانشگاه جذابیت دارد.

دانشجویان در مقطع کارشناسی به علت این که از محیط دبیرستان وارد دانشگاه شده‌اند در ابتدا محیط دانشگاه برای آنها محیط نامأنوسی خواهد بود و با توجه به فرصت زمانی چهار ساله‌ای که انشاالله در خدمتتان هستیم انس کافی با دانشگاه علامه طباطبایی پیدا خواهید کرد اما بد نیست که من نکاتی را در اینجا خدمت شما بگوییم.

با توجه به شرایط کنونی کلاس‌ها به صورت مجازی تشکیل می‌شود و امکان برگزاری کلاس به صورت حضوری نیست ولی حضور شما دانشجویان کارشناسی در کلاس‌های مجازی الزامی است و استادان شما می‌توانند هنگامی که در کلاس مجازی حضور پیدا می‌کنید، حضور و غیاب مربوطه را انجام دهند. اگر دانشجویی بیش از سه غیبت موجه داشته باشد این امکان وجود دارد که درس را در انتهای ترم حذف کنند و دانشجو از دادن امتحان محروم شود.

در کلاس‌های مجازی به صورت کامل شرکت کنید. نکتۀ دیگر این است که شما می‌توانید در هر نیم‌سال تحصیلی حداقل 12 واحد و حداکثر 20 واحد را کسب کنید. البته دانشجویانی که معدل آنها بالا است و جزو دانشجویان ممتاز هستند، بیش از 20 واحد هم می‌توانند کسب کنند.

نمره قبولی در دانشگاه برای مقطع کارشناسی نمره 10 است و اگر کسی در درسی نمره 10 را کسب کند درس را به اصطلاح پاس کرده و پشت سر گذاشته است اما باید معدل ترم شما از 12 کمتر نباشد. یعنی اگر کسی نمره 10 بگیرد درس را پاس شده است اما میانگین دروس دانشجو باید 12 و بالاتر از آن باشد.

اگر دانشجوی کارشناسی معدلش از 12 کمتر شد، اصطلاحا گفته می‌شود که این دانشجو مشروط شده است و اگر کسی سه نیم‌سال را مشروط شود در نهایت اخراج می‌شود. امیدواریم که هیچ یک از ورودی‌های جدید مشمول چنین قوانینی قرار نگیرند. دانشجویی که مشروط می‌شود برای ترم بعد از مشروطی تنها می‌تواند 14 واحد اخذ کند.

ممکن است برای بعضی از دانشجویان شرایط اضطراری و خاصی پیش بیاید که نتوانند از عهده درسی که اخذ کرده‌اند، بر بیایند. در این صورت دانشجویان می‌توانند دو هفته قبل از شروع امتحانات حذف اضطراری کنند که اطلاعیه مربوطه در سایت و سامانه گذاشته می‌شود.

شما می‌توانید با داشتن معدل بالا و کسب امتیاز شاگرد ممتاز بودن از طریق استعداد درخشان به ارشد راه پیدا کنید. یعنی بدون نیاز به شرکت در کنکور از طریق معدل به مقطع ارشد ورود پیدا کنید و از سهمیه استعداد درخشان استفاده کنید. طبیعتا کسانی که چنین برنامه‌ای دارند از همین ابتدا ورودشان برنامه‌ریزی می‌کنند تا بتوانند چنین موقعیتی را کسب کنند.

بیشتر ورودی‌های ما دانشجویان کارشناسی ارشد هستند و ما تقریبا در تمامی ورودی‌ها دانشجو کارشناسی ارشد داریم.

دانشجویان کارشناسی ارشد باید بدانند که معدل لازم برای این مقطع حداقل 14 است و نمره قبولی در درس حداقل 12 است. همچنین این دوستان باید متوجه باشند که مدت مجاز تحصیلیشان چهار نیم‌سال است که به مدت دو نیم‌سال اضافه می‌شود. البته یک نیم‌سال به صورت رایگان و یک نیم‌سال به صورت پرداخت جریمه است.

32 واحد در این مقطع باید گذرانده شود که هر ترم حداقل 8 واحد و حداکثر 14 واحد را می‌توانند داشته باشند. دو نیم‌سال مشروطی موجب محرومیت از تحصیل می‌شود و گرفتن یک نیم‌سال مرخصی هم برای آنها امکان‌پذیر است.

حداقل مدت تحصیل دانشجویان دکتری 6 ترم و حداکثر 8 ترم است. برای دانشجویان دکتری هم دو نیم‌سال به صورت تمدید وجود دارد که یکی از آنها رایگان و دیگری با پرداخت هزینه است. در مقطع دکتری مجموعا 36 واحد باید گذرانده شود.

حداقل نمره در این مقطع 14 و حداقل معدل 16 است. دانشجویان این مقطع آزمون جامعی را باید پس پایان دروس برگزار شده پشت سر بگذارند که حداقل نمره این آزمون نمره 16 است و این آزمون حداکثر دو بار برگزار می‌شود.

دانشجویان دکتری باید نمره زبان را به دانشگاه اعلام کنند و باید رسالۀ خودشان را به تصویب برسانند و حداقل یک‌ سال میان تصویب رساله آنها تا دفاع باید فاصله باشد.

من سعی کردم مقرراتی را که برای سه مقطع وجود دارد خیلی مختصر خدمت شما عرض کنم. در پایان عرایضم به شما خوش‌آمد می‌گویم و برای همه شما آرزوی موفقیت و سر‌بلندی دارم».

دانشکده الهیات و معارف اسلامی در سال 1398 مستقل شد


در ادامه پس از دکتر نعیمی، دکتر اکبر آخوندی، رئیس امور اداری به بیان عرایض خود پرداخت: «خدمت تمامی دانشجویان بزرگوار عرض خیرمقدم دارم بنده آخوندی رئیس امور اداری دانشکده الهیات و معارف اسلامی هستم. بسیار خوشحال می‌شدیم که بتوانیم در بستر فیزیکی مناسبی در محیط دانشگاه در خدمت شما باشیم.

دانشکده الهیات در سال  1398 با حضور وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در پنج طبقه استقلال خودش را پیدا کرد و افتتاح شد. در این دانشکده نزدیک به 12 نفر از همکاران اداری ما در حال انجام وظیفه و خدمت‌رسانی به دانشکده و دانشجویان هستند.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که دانشجویان در رابطه با آن سوالاتی را مطرح می‌کنند مسئله وام دانشجویی است. با توجه به شرایطی که ممکن است برای برخی از دانشجویان وجود داشته باشد، وام دانشجویی می‌تواند موثر باشد و می‌تواند کمکی برای هزینه جاری دانشجویان در دانشگاه باشد.

بهترین فرصت این است که از طریق سامانه گلستان، دانشجویان تمام اطلاعات تکمیلی را از بخش‌های مربوطه که مرتبط با معاونت دانشجویی است، داشته باشند. در کنار آن کارشناس محترم سمیه رمضانی دانا با شماره داخلی 3415 در معاونت دانشجویی می‌تواند پاسخگو تمامی سوالات دانشجویان در این زمینه باشد. البته به نظر من آئین‌نامه‌هایی که در سایت دانشگاه بارگذاری شده است گویای این مطالب است.

بخش دیگر بحث کار دانشجویی است که در سامانه گلستان فراخوان آن قرار دارد. در مقطع کارشناسی برای دانشجویان در ترم اول امکان کار دانشجویی میسر نیست. اما برای مقطع کارشناسی ارشد از همان نیم‌سال اول امکان کار دانشجویی فراهم است. بنابراین با مراجعه به سایت و سامانه گلستان اطلاعات دقیق‌تر را می‌توانید کسب کنید.

بحث امور مالی عمدتا مربوط به دانشجویان شبانه یا نوبت دوم است که آنها پرداخت‌های خود را باید از طریق سامانه گلستان انجام دهند و به هیچ وجه خارج از این سامانه پرداختی نداشته باشند.

دانشجویان ایثارگر و شاهد می‌توانند برای اطلاعات تکمیلی  با مدیریت شاهد و ایثارگر تماس داشته باشند و اطلاعات مورد نیاز را از آنجا دریافت کنند.

کارت دانشجویی هم با توجه به شرایطی که وجود دارد و ما حضور دانشجویان را در دانشگاه نداریم، به محض اینکه پروتوکل‌های اداری اجازه حضور دانشجویان را به ما دهد از طریق مدیریت حراست دانشگاه آماده تحویل به دانشجویان جدیدالورود خواهد بود.

تمامی اطلاعات ما از طریق سایت دانشکده قابل دسترسی است.

نکته دیگری ندارم و درخواست من مطالعه آئین‌نامه‌هایی است که در سایت‌ها منعکس شده است و بهترین کمک را می‌تواند در این شرایط به شما داشته باشد و  در این شرایط تا حد‌ ممکن از مراجعه حضوری به دانشکده اجتناب کنید.

باز هم خدمت شما تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم این سال‌های تحصیلی سال‌های پر خیر و برکتی برای شما دانشجویان و خانواده محترمتان باشد».

ارتقا علمی و فرهنگی همان جهاد فکری است


در ادامه مریم نجاریان طوسی، مسئول فرهنگی انجمن علمی دانشجویی دانشکده الهیات به بیان سخنان خود پرداخت: «با عرض سلام و ادب خدمت استادان و دانشجویان گرامی، به دانشجویان نوورودی به جهت قبولی در دانشگاه علامه طباطبایی خیر مقدم می‌گویم.

مریم نجاریان طوسی هستم و به نمایندگی از انجمن علمی دانشجویی دانشکده الهیات در خدمت شما هستم.

صحبتم را با فرمایشی از مقام معظم رهبری شروع می‌کنم: «طبیعت جوان با عناصری همچون امید، ابتکار، صراحت، خطرپذیری و خستگی‌ نا‌پذیری همراه است که همه این عناصر برای ادارۀ جامعه ضروری و ذی قیمت هستند».

برای معرفی انجمن علمی دانشجویی باید به شما بگویم که این انجمن یک تشکل دانشجویی است که فعالیت‌های آن در جهت ارتقا علمی و فرهنگی دانشجویان است که در نهایت بازخورد این ارتقا علمی و فرهنگی بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری همان جهاد فکری است که در کنار جهاد فرهنگی و اجتماعی بازخوردش به جامعه خودمان بر می‌گردد.

شورای مرکزی انجمن، هر ساله طی برگزاری انتخابات و براساس آرا دانشجویان دانشکده الهیات در انجمن حضور پیدا می‌کنند.

در اینجا می‌خواهم از ریاست محترم دانشکده الهیات، دکتر عباس اشرفی و تمامی اساتید دانشمند و گرامی دانشکده الهیات که با تلاش‌های دلسوزانه جهت ارتقا دانشکده در تمام سطوح ما را یاری می‌کنند، تشکر و قدردانی داشته باشم.

از استاد عزیزم جناب دکتر روح الله محمدعلی نژاد که در انجمن علمی به عنوان استاد مشاور ما را از تجربیاتشان بهره‌مند می‌کنند، تشکر می‌کنم.

منتطر شنیدن پیشنهادات شما هستیم و امیدوارم که با همراهی یکدیگر اتفاقات خوبی را در عرصۀ علمی رقم بزنیم».

دانش خانواده درسی کارگشا برای جوانان است


پس از معرفی انجمن علمی توسط طوسی، دکتر حسام‌الدین خلعتبری مدیر گروه معارف اسلامی به بیان سخنان خود پرداخت: «ورود دانشجویان عزیز را که در سال تحصیلی جدید وارد دانشگاه علامه طباطبایی می شوند، تبریک می‌گویم و امیدوارم که امسال و سال‌های آینده، سال بروز شایستگی‌های شما عزیزان در دانشگاه علامه طباطبایی باشد.

مسئله علم و دانش آموزی بسیار اهمیت دارد. هر چند که الان ایام ویروس منحوس کرونا است و ما از حضور دانشجویان عزیز به شکل فیزیکی بی‌بهره هستیم اما سعی خواهد شد به شکل مجازی استادان در خدمت دانشجویان باشند.

گروه معارف از سه بخش تشکیل شده است بخش اول دوره لیسانس است که شما درس‌هایی را در این مقطع می‌خوانید. برای این که آگاهی داشته باشید شما 12 واحد درسی را در مقطع لیسانس از گروه معارف اسلامی به تعبیری پاس خواهید کرد.

در گرایش مبانی نظری اسلام اندیشه اسلامی یک و دو قرار دارد. در گرایش اخلاق اسلامی، فلسفه اخلاق با تکیه بر مباحث تربیتی، اخلاق اسلامی، با تکیه بر مبانی و مفاهیم، آئین زندگی و عرفان عملی اسلام به دانشجویان عرضه می‌شود.

هر یک از دانشجویان باید یکی از این عناوین درسی را بگذراند که گروه معارف مطابق با نیاز آنها واحدها را خدمت دانشکده‌ها معرفی می‌کند.

درگرایش تاریخ اسلام سه درس تاریخ وتمدن اسلامی، تاریخ تحلیلی صدر اسلام، تاریخ امامت وجود دارد که دانشجویان باید یک درس را به اختیار خود بگذرانند.

در گرایش متون اسلامی دو موضوع درسی تفسیر موضوعی قرآن و  تفسیر موضوعی نهج‌البلاغه قرار دارد.

در گرایش انقلاب اسلامی در واقع سه نوع درس انقلاب اسلامی، آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی، اندیشه سیاسی امام خمینی وجود دارد که یکی از این درس ها را دانشجویان می‌گذرانند.

یک واحد درسی‌ تحت عنوان تاریخ تمدن و فرهنگ ایران  وجود دارد که این واحد درسی کمتر ارائه شده است و در دوره‌های دیگر معمولا ارائه می‌شود.

درس دانش خانواده هم از دروسی است که از سه سال پیش به جای درس تنظیم خانواده قرار گرفته است و  این درس، درس بسیار مهم و کارگشایی برای جوانان ما است.

در دوره ارشد و دکتری هم  رشته ای تحت عنوان مدرسی معارف اسلامی داریم که این رشته در دو گرایش منابع اسلامی و انقلاب اسلامی می‌باشد.

در پایان صحبتی را از مقام معظم رهبری برای شما بیان می‌کنم: «انتظار من از شما جوانان و اساتید این است که تولید علم کنید. به سراغ مرزهای دانش بروید. فکر کنید که با کار و تلاش می‌شود از مرزهایی که امروز دانش دارد عبور کرد».

انشاالله امسال سال موفقیت برای شما عزیزان وخانوادهایتان باشد.

در ادامه پس از دکتر خلعتبری، دکتر علی کربلائی پازوکی مدیرگروه فلسفه و کلام اسلامی به بیان سخنان خود پرداخت.

خدمت دانشجویان جدید الورود دانشکده الهیات و معارف اسلامی خیر مقدم عرض می‌کنم. من مسئولیت گروه فلسفه و کلام دانشکده الهیات و معارف اسلامی را بر عهده دارم.

گروهی که ما در آن قرار داریم دارای سه گرایش شامل کلام، تاریخ تشیع و گرایش جامعه‌شناسی شیعه است. هشت نفر از استادهای کلام و فلسفه و تاریخ و جامعه شناسی در گروه ما هستند.

امیدوارم در طول مدتی که در این دانشکده حضور دارید و ما در خدمت شما هستیم به عنوان معلمین دلسوز در رشد و تعالی دینی، علمی، معنوی و روحی شما بتوانیم خدمتگزاران خوبی باشیم. در آخر برای شما آرزوی سلامتی دارم و شما را به خدای بزرگ می‌سپارم».

کیفیت و جدیت در مباحث علمی مهم است


در ادامه دکتر حمیدرضا بصیری مدیر گروه فقه و حقوق سخنان خود را مطرح کرد: «خدمت دانشجویان جدید‌الورود مخصوصا دانشجویان مقطع ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی خیر مقدم عرض می‌کنم.

من کوتاه خدمت عزیزان نوورود عرض کنم که ما در این گروه از حضور 9 تن از عزیزان علمی به عنوان هیئت علمی استفاده می‌کنیم و در کلاس‌هایی که دارید به صورت تدریجی با این اساتید بیشتر آشنا خواهید شد.

توجه داشته باشید که برای همۀ استادان کیفیت و جدیت در مباحث علمی مهم است. توجه به متن و توجه به درس ها و حضور درکلاس ها امری جدی است و از سوی اساتید دنبال خواهد شد.

ما سه نیم سال تحصیلی داریم. بعد از این سه نیم‌سال باید مشغول پایان‌نامه شوید. البته از نیم‌سال دوم باید با کمک اساتید راهنما به دنبال تصویب پایان‌نامه باشید. ان شاالله که موفقیت همراه با رضایت الهی برای همه ما و همه دانشجویان باشد».

پیش از نیم‌سال دوم به فکر پایان‌نامه باشید


در پایان دکتر روح الله محمدعلی نژاد، معاونت گروه علوم قرآن و حدیث به بیان سخنان خود پرداخت: «من هم به سهم خودم خدمت دانشجویان جدیدالورود عرض ادب و احترام و خیر مقدم دارم. گروه علوم قرآن و حدیث با حضور 9 تن از استادان بزرگوار در خدمت شما است. دکتر محمدحسین بیات مدیریت این گروه را برعهده دارند. اساتید حاضر در گروه علوم قرآن و حدیث از اساتید برجسته هستند.

ان شاالله عزیزان ما در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که به حول و قوه الهی مشغول به تحصیل می‌شوند آن گونه که شایسته یک دانشجو رشتۀ علوم قرآن و حدیث است و آن گونه که بایسته است، مخصوصا در دانشگاهی که به نام مرحوم علامه طباطبایی مزین است، حضور علمی جدی داشته باشید و به جد تحصیل کنید و خوب بیاموزید تا عمری که در این رشته صرف می‌شود به بهترین نحو هزینه شود و دستاورد علمی و معنوی داشته باشد.

نکته‌ای را که باید خدمت دوستان مقاطع ارشد و دکتری تذکر دهم این است که پیش از نیم‌سال دوم باید به فکر پایان‌نامه ارشد و رسالۀ دکتری باشند تا پروپوزال‌هایشان به تصویب برسد. یعنی از الآن دوستان ما باید بیندیشند و مسئله‌های پژوهشی را دنبال کنند.

دانشجویان باید یک موضوع پژوهشی در قالب پایان‌نامه ارشد یا رسالۀ دکتری از خودشان به یادگار بگذارند و به این نکته توجه داشته باشید که آنچه ما به ازا رسالۀ دکتری شما خواهد بود در واقع چیزی است که زندگی علمی شما را می‌تواند رقم بزند و در همه مقاطع زندگی علمی شما با پایان‌نامه و رسالۀ دکتری مواجه هستید. به همین جهت توصیه می‌کنم که بدون فوت وقت به فکر باشید و از استادان محترم گروه راهنمایی بگیرید. برای همۀ شما آرزوی موفقیت دارم».

خبرنگار: محدثه آقایی | دبیر: فاطمه ملک‌محمدی

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار