۲۸ آبان ۱۳۹۹ ۱۲:۲۶
کد خبر: ۲۹۷۹۶۰
960A8538
 

 

به گزارش عطنا، نشست نوورودی­‌های دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی روز سه‌شنبه  27 آبان ماه به صورت برخط برگزار شد. در ابتدای نشست پیام تصویری دکتر حسین سلیمی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی پخش شد که ضمن خیر مقدم به دانشجویان، ورود آنها به دانشگاه علامه طباطبایی را نوش­دارویی برای تمام مشکلات اجتماعی محیط دانشگاه دانست.

پس از سخنرانی دکتر سلیمی کلیپی برای آشنایی با معاونت فرهنگی پخش شد. در این کلیپ به معرفی بخش‌های مختلف معاونت فرهنگی؛ انجمن‌های علمی، کانون‌های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی، نشریات دانشجویی، خوابگاه‌ها، واحد خانواده‌ها و... پرداخته شد.

هدف دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی، فعالیت عملی در کنار تلاش علمی و نظری است


دکتر کاشانی، رئیس دانشکدۀ حقوق پس از پخش کلیپ سخنان خود را بیان کرد: «سلام و خیر مقدم خدمت دانشجویان گرامی، خیلی خوشحالیم که امروز در خدمت شما هستیم. شما دانشجویان برای ما اهمیت دارید و محور دانشگاه و دانشکده شما هستید.

دانشکدۀ حقوق از سال 1372 دانشجوی حقوق و علوم سیاسی پذیرش کرد و از سال 76 به طور رسمی به فعالیت پرداخت. 87 عضو هیئت علمی، شامل 9 استاد و 35 دانشیار و مابقی استادیار مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی بسیار برجسته و صاحب نظریه در رشته خود که دارای کتب متعدد نیز هستند.

دانشکده در رشته‌های علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و حوزه حقوق در سه دوره کارشناسی، ارشد، دکتری دانشجو می‌گیرد. دانشجویان می‌توانند در دوره دکتری (در شرایط حاضر) 11دوره، کارشناسی ارشد 21 دوره و کارشناسی در دو رشته علوم سیاسی و حقوق به تحصیل بپردازند.

در 23 سال فعالیت دانشکده و 27 سال فعالیت حقوق، توانستیم تربیت‌شدگان بسیاری به جامعه تحویل بدهیم. 15دانشجو از دانشکده، امروز در دانشگاه‌های معتبری چون حقوق تهران، حقوق بهشتی، حقوق و علوم سیاسی علامه، دانشگاه بابلسر و ... به عنوان هیئت علمی مشغول فعالیت هستند. بعضی فارغ‌التحصیلان در وزارت‌خانه‌ها به‌ویژه امور خارجه و اندیشکده‌های سیاسی فعالیت می‌کنند. بسیاری در امر قضا و بسیاری به وکالت دادگستری در سراسر کشور و بسیاری نیز در حیطه سردفتری به فعالیت می‌پردازند. بعضی از دانشجویانی که علاقه به فعالیت حقوقی نداشتند در دستگاه دولتی، بانکی، حوزه روابط عمومی بین‌المللی و ... فعالیت قابل توجه‌ای دارند.

اهداف دانشکده فعالیت عملی در کنار تلاش علمی و نظری است. خدا را شاکریم که دانشجویان هم در داخل و هم در عرصه بین‌الملل در مسابقات شبیه‌سازی دادگاه موفق به رتبه شدند. برای دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل درحوزه نحوه سازمان‌های بین‌المللی نیز فعالیت‌هایی در نظر داریم. از برنامه‌های دیگر دانشکده راه‌اندازی کلینیک حقوقی است. خدماتی به صورت عملی برای دانشجویان (به‌خصوص دانشجویان نیازمند) ارائه کنیم.

دانشکده محیطی بسیار دوستانه است. اعضای هیئت علمی و دانشکده مشتاقانه منتظر شما هستند. دانشکده در بخش آموزشی و پژوهشی فعالیت‌های زیادی دارد و امکانات زیادی برای شما فراهم است. امیدوارم کرونا هرچه زودتر خاتمه پیداکند و نفس گرم شما را در دانشکده داشته باشیم».

دانشجویان کلیشه‌ها را از ذهن خود پاک کنند


دکتر موسوی معاون پژوهشی و آموزشی دانشکدۀ حقوق پس از صحبت‌های دکتر کاشانی به سخنرانی خود پرداختند: «ضمن خیر مقدم و عرض تبریک خدمت دانشجویان عزیز. وقتی وارد کلاس می‌شوم توصیه‌ام آن است که واقع‌گرایانه وارد دانشگاه بشوند و از ذهنشان کلیشه‌زدایی بکنند. کلیشه‌ها واقعیت ندارند.

اگر شما 30سال پیش وارد دانشگاه می‌شدید با کارت دانشجویی به هر نهادی مراجعه می‌کردید به شما کار می‌دادند، اگر کارشناسی داشتید شغل مناسب، کارشناسی ارشد مدیرکل و با مدرک دکتری جامعه برای شما فرش قرمز پهن می‌کرد. امروزه شغل مناسب صرفا ملزم به مدرک نیست. اگر در دانشگاه دانش تبدیل به تخصص و مهارت شود احتمال این هست که شغل مرتبط حاصل نکنید.

توصیه من این است که اهداف دیگری را نیز دنبال کنیم مثل اینکه علم را برای علم بخواهیم، علم را برای شخصیت بخواهیم و هم‌چنین پرورش شخصیت که اگر بعد از فارغ‌التحصیلی شغل مناسبتان را پیدا نکردید دچار خسران نشوید.

کسی که دانشگاه را دیده با کسی که ندیده خیلی متفاوت است. کسی که در دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی و ... درس می‌خواند خیلی متفاوت با دانشگاه‌های شهرهای کوچک است. خروجی هر دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های دیگر متفاوت است.

فرصت‌ها را قدر بدانید و برای خود اهداف تعیین کنید. برنامه‌ریزی برای فرصت‌هایتان بسیار ضروری است. دانشکده علوم سیاسی مجموعه‌ای از کانون‌ها و انجمن‌های مختلف برای شما دارد، هم‌چنین می‌توانید پژوهش‌های علمی انجام دهید که زمینۀ آن را دانشگاه برای شما فراهم کرده و حامی شما است».

فعال سیاسی و دانشجوی علوم سیاسی با هم تفاوت دارند


در ادامه برنامه استقبال از نوورودی‌ها دکتر گل‌محمدی مدیر گروه علوم سیاسی گفت: «در هر سه دوره کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو داریم. نکاتی را مطرح می‌کنم مختص دانشجویان علوم سیاسی. اگر علم سیاست را از ارسطو نقل کنیم اشرف علوم است. علم سیاست اشرف علوم است زیرا سیاست‌مداران بر همه امور اشراف دارند و دولت نهاد نهادهاست.

وقتی وارد دانشگاه می‌شویم متاسفانه علوم سیاسی «شبه‌علم» شده است. باید خود را متمایز بدانید زیرا علم سیاسی علم تخصصی است و به آن پایبند بودن سخت است که اگر باشید شغل شما تضمین می‌شود.

فعال سیاسی و دانشجوی علوم سیاسی با هم تفاوت دارند. فعال سیاسی ارزشمند است ولی به عنوان دانشجوی سیاسی برای اشرف علوم فعالیت کنید. تمایز سیاست به عنوان علم و شبه علم پایبندی حداکثری اصول شناخت است. قطعا موفق خواهید شد. در دانشکدۀ ما تلاش بر این است که بدانید دانشگاه درجه علمی بالایی دارد. اگر علوم سیاسی را بفهمید متوجه پیوند آن با زندگی اجتماعی می‌شوید. سعی می‌کنیم برای دانشجویان، اتاق مجازی برای ارتباط دانشجو با دانشکده داشته باشیم».

 

حقوق جایگاه اول و علوم سیاسی جایگاه دوم است


سپس دکتر طوسی مدیر حقوق خصوصی نکاتی را برای دانشجویان بیان کرد: «دورۀ قبل دانشگاه؛ تحصیل اجباری است ولی دانشگاه را شما خودتان انتخاب کردید و در این دانشگاه معتبر پذیرفته شدید. حقوق جایگاه اول و علوم سیاسی جایگاه دوم است. حقوق، سیاست‌های اجتماعی و انتخاب ما است. حقوق در سراسر زندگی شما وجود دارد (حقوق آموزش‌و‌پرورش، حقوق مسکن و ...). عهده‌دار رشته حقوق در دوره کارشناسی بر گردن حقوق خصوصی است».

 

پس از سخنان دکتر طوسی کلیپی درباره آشنایی با معاونت پژوهشی دانشگاه علامه، برای اطلاع بیشتر نوورودی‌ها پخش شد. این کلیپ شامل معرفی کتابخانۀ‌ دیجیتال، مرکز چاپ و انتشار دانشگاه، مرکز کارآفرینی و اشتغال، رشد و نوآوری دانشگاه بود.

مسائل سیاسی نیازمند مطالعه هستند


در ادامه برنامه سمانه موحدی از فارغ‌التحصیلان دانشکده حقوق و علوم سیاسی از تجربیات خود برای دانشجویان گفت: «دانشجویان علوم سیاسی در ابتدا حس می‌کنند برای همۀ رویدادهای سیاسی باید نظر بدهند. درادامه یاد گرفتیم برای مسائل سیاسی به دور از جریانات و التهاب سیاسی مطالعه داشته باشیم و سپس صحبت کنیم. دانشکده و اساتید باعث شدند بینش سیاسی ما تغییر کند. فضای علمی و دانش سیاسی برای ما افزوده شد.

در کنار تجربه‌های علمی در قسمت مختلف اجرایی دانشگاه به فعالیت بپردازید. معاونت پژوهشی فرهنگی و... تجربیات زیادی در کنار تجربه علمی کسب کنید. دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی همایش بین‌المللی برگزار می‌کند که شما می‌توانید به عنوان ارسال مقاله و نیروی اجرایی کمک کنید. در خدمت شما دوستان برای همکاری هستیم».

دانشجو نباید متکی به علم دانشگاهی باشد


احسان رحمانی دبیر انجمن علمی علوم سیاسی برای دانشجویان از تجربیات خود و انجمن گفت: «فضای دانشگاه با فضای دانش‌آموزی شما بسیار متفاوت است. دانشجو باید خود دنبال دانش و علم باشد.  قانع به کتاب دانشگاه و علم کلاس نباشد و مطالعه کند. اساتید فقط می‌توانند سرنخ‌های علمی بدهند.

عامه مردم علوم سیاسی را صرفا مسائل سیاسی می‌دانند اصلا اینطور نیست و علوم سیاسی فراتر از اینها است. گرایش‌های علوم سیاسی اندیشه سیاسی اسلامی، جامعه شناسی سیاسی و... است.

کتابخوانی را فراموش نکنید. دروس در ترم‌های اول پایه هستند و دروس اصلی از ترم سوم آغاز می‌شوند دلزده نشوید. ما در دانشکده 5گروه انجمن علمی_دانشجویی داریم. کار انجمن‌های علمی رفع نواقص تحصیلی است».

 

سپس در کلیپی بخش‌های معاونت دانشجویی شامل مدیریت خدمات دانشجویی، اداره تغذیه، امور خوابگاه، اداره امور کنسولی دانشجویان بین‌الملل، مرکز بهداشت‌ و درمان، مدیریت تربیت بدنی و مرکز مشاوره معرفی شد.

تجربیات زیادی در کنار تجربه علمی کسب کنید


دو دانشجوی موفق دانشکدۀ حقوق توضیحاتی راجع‌به فرآیند دانشگاه و دانشکده دادند. پارمیس میردار راجع‌به موت کورت گفت: «موت کورت (دادگاه تمرینی،شبیه‌سازی دادگاه) مخصوص دانشجویان حقوق است. مسابقات بین‌المللی هستند با موضوعات مختلف؛ حقوق رسانه، دادگاه کیفری و ... فضایی برای دسترسی به پرونده تا یک جمله را از دو لحاظ ببینید و دفاع کنید. این فرصت رزومه فوق‌العاده‌ای برای دانشجویان تلاش‌گر است. در کنار درس دانشگاه باید به این مباحث نیز پرداخت. تحصیل و تجربه در کنار هم. وضعیت کرونا موت کورت را برخط کرده ولی چیزی از ارزش آن کم نکرده است. حقوق درس حفظی نیست، استنباطی و استدلالی است».

آموزش برخط نباید تفاوتی در درس خواندن ایجاد کند


محدثه عسگری دانشجوی حقوق راجع‌به سهمیه ارشد مستقیم و استعداد درخشان صحبت کرد: دانشجویان با معدل‌های برتر بدون کنکور می‌توانند در رشته‌ای که می‌خواهند در ارشد همان دانشکده درس بخوانند و در دانشگاه‌های دیگر یک مزیت به حساب می‌آید. استعداد درخشان (معدل بالای 17 در مدرسه و دانشگاه) می‌توانند هر ترم دو واحد عمومی را بدون کلاس رفتن امتحان بدهند. کلاس‌های برخط باعث کمتر درس خواندن شما نشود. باید سخت‌کوش باشید، به همان اندازه حضوری، هیچ تفاوتی در درس خواندن شما ایجاد نشود».

خبرنگار: فاطمه حسن‌آبادی | دبیر: فاطمه ملک‌محمدی

 

 

 

 

 

 

 

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار