۱۴ مهر ۱۳۹۷ ۱۰:۳۶
کد خبر: ۲۵۷۵۷۵
FRANCE-EU-PARLIAMENT-SAKHAROV-PRIZE

نادیا مراد بیست و پنج ساله، در روز جمعه ۵ اکتبر ۲۰۱۸ به همراه « دنیس موکویگی » پزشک اهل کنگو به‌پاس تلاش‌های خود برای «پایان دادن به استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاح در جنگ و درگیری‌های مسلحانه» به‌صورت مشترک موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شدند.


به گزارش عطنا، نادیا مراد متولد ۱۹۹۳ و از کردهای ایزدی عراق است. نادیا در روستای کوجو در سنجار از شهرهای ایالت موصل به دنیا آمد. پس از حمله داعش به سنجار و ایزدی‌های این شهر، مادر و ۶ برادر نادیا نیز همانند بسیاری دیگر از ایزدی‌های عراق به دست داعش کشته شدند.
نادیا پس از جنایات وحشیانه‌ای که علیه هم‌کیشان و خانواده‌اش اعمال شد، توسط داعش ربوده شد و مدت‌ها تحت شدیدترین شکنجه‌ها و تجاوز جنسی قرار داشت.
این قربانی جوان تجاوز پس از مدتی توانست از چنگ داعش بگریزد و خود را به آلمان برساند و پس از اینکه در این کشور مدتی تحت معالجه قرار داشت، به فعالیت‌های انسان‌دوستانه در کشورها و رسانه‌های مختلف پرداخت و به فعال حقوق بشر و ضد جنگ تبدیل شد و تمرکز خود را بر « پایان دادن به استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاح در جنگ و درگیری‌های مسلحانه» قرار داد.
نادیا مراد که از سال ۲۰۱۶ در صدر کاندیداهای دریافت جایزه صلح نوبل از او نام برده می‌شد، در همین سال به‌همراه «لمیا حجی بشار» دیگر ایزدی قرباتی داعش، جایزه «ساخاروف برای آزادی اندیشه» را نیز به دست آورده بود.
این فعال 25 ساله حقوق بشر که کتابی با عنوان « آخرین دختر؛ داستان من از اسارت و جنگ علیه دولت اسلامی» را از خاطرات خود از زمان اسارت به دست داعش و پس از آن منتشر کرده است در روز جمعه ۵ اکتبر ۲۰۱۸ به همراه « دنیس موکویگی » پزشک اهل کنگو به‌پاس تلاش‌های خود برای «پایان دادن به استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاح در جنگ و درگیری‌های مسلحانه» به‌صورت مشترک موفق به دریافت جایزه صلح نوبل گشتند تا شانزدهمین زن دریافت کننده صلح نوبل در تاریخ 117 ساله این جایزه باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار